Hur lång tid tar det innan hundar kan gå på ny betong?

Två tassavtryck i nylagd grå betong

Om du precis har fått en vacker ny betonguppfart installerad kan din hund ha svårt att hålla sig borta från den! Här är några bra tips för att hålla dina husdjur borta från din nya betong och hur lång tid det tar innan de kan gå på den.

Tidslinje för att skydda ny betong

Efter 24 timmar

Det är bäst att vänta minst 24 timmar innan du går på ny betong efter att den har gjutits. Det rekommenderas inte att hundar går på den nygjutna betongen vid denna tidpunkt eftersom cementen fortfarande kan skrapas och repas ganska lätt. Hundar har klor som är mer benägna att skrapa ytan än människofötter, även om vi bär skor.

Efter tre dagar

Efter tre dagar kan din hund börja gå på betongen. Men du bör fortfarande undvika vilda lekar på betongen med din hund under ytterligare några dagar.

Efter en vecka

Det tar vanligtvis en vecka för betong att hårdna helt, så normala personbilar kan köra på betongen efter en vecka. Det bästa vore om du fortfarande var försiktig med att köra nära eller över kanterna på din uppfart. Vissa större fordon bör vänta längre. Men du kan säkert leka med din hund här nu utan problem.

Faktorer som påverkar hur länge det tar innan din hund kan gå på betong.

Förhållandet mellan vatten och betong

Förhållandet mellan vatten och betong är en viktig faktor som avgör hur lång tid det tar innan hundar kan gå på ny betong. För mycket eller för lite vatten kan orsaka problem i blandningen eller göra den starkare och mer hållbar. Följ tillverkarens anvisningar för att få rätt vattenförhållande för dina specifika behov.

Temperatur

Den faktiska härdningstiden för betong beror på vilken temperatur du arbetar med. Den viktigaste faktorn för hur lång tid det tar innan hundar kan gå på den är om blandningen av vatten och cement är för varm eller kall. Vind påskyndar också härdningstiden.

Tips för att hålla husdjur borta från ny betong

Du har just lagt ut mycket pengar på din nya uppfart eller uteplats! Du vill hålla den snygg och ren utan att behöva oroa dig för att besvärliga djur ska komma i vägen. För att förhindra att dina husdjur skapar permanenta tassavtryck eller fula fläckar finns här några tips som du kan använda för att hålla dem borta från din nya betong.

1) Håll alltid dina husdjur i koppel eller inomhus så att de inte av misstag smyger ut på betongplattan. Se till att betongen är helt torr innan du släpper ut dem utomhus.

2) Be dina grannar att hålla sina husdjur inomhus i ett par dagar efter att du har färdigställt din nya betong.

3) Om du har många husdjur eller vilda djur som lurar runt i ditt grannskap kan det vara bäst att installera ett hönsstängsel för att hålla dem borta. Glöm inte att vilda fåglar kan flyga, så se till att täcka hela betongytan och göra den nästan som en bur.

När kan en valp gå på betong?

Nyfödda valpar kan inte gå på betong. Det bästa sättet att förhindra detta är att gå runt med hunden i gräset eller på andra mjuka underlag tills den är några månader gammal och tassarna har blivit lite mer härdade.

Det är bäst att inte ta med valparna på betong förrän de är sex till tolv månader gamla. Efter det kan du börja ta ut din valp på promenader då och då för att bygga upp deras uthållighet och vänja dem vid tanken på att gå på hårda ytor.

Kan hundar gå på betong?

Generellt sett tycker vuxna hundar om att gå på nästan alla underlag, inklusive betong. Men du bör tänka på att dina hundars tassar är lika känsliga som människors fötter och att de är lika benägna att bränna sig på grund av varm trottoar eller betong.

Med tanke på att betong kan bli så varmt som 57 grader en varm sommardag är det ingen överraskning att hundars tassar är känsliga för brännskador. Den heta ytan kan bli brinnande het och orsaka brännskador eller blåsor på deras trampdynor.

Similar Posts